România și Georgia au discutat despre situația de la Marea Neagră. Plan de cooperare între Ministerele Apărării din cele două state

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Sursă: Forțele Navale Române - Facebook
Foto: Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Sursă: Forțele Navale Române - Facebook

O delegație a MApN, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat în zilele de 25 și 26 mai, la festivitățile dedicate Zilei Independenței Georgiei.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, „în marja evenimentului, oficialul român a avut o întâlnire bilaterală cu prim-locțiitorul ministrului apărării, Lela Chikovani”.

Cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate de la Marea Neagră și perspectivele consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării, cu accent pe activitățile de pregătire și instruire a forțelor, inclusiv pe dimensiunea formatelor și inițiativelor dezvoltate de NATO.

În context, demnitarul român a salutat contribuția semnificativă a Georgiei la misiunile și operațiile Alianței și a reiterat calitatea de partener important al NATO. Totodată, secretarul de stat a reafirmat angajamentul pentru continuarea sprijinului României pentru parcursul european și euro-atlantic al Georgiei. În finalul întrevederii, cei doi oficiali au semnat Planul Bilateral de Cooperare dintre Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Georgia, pentru anul 2021, mai precizează MApN.

În cadrul vizitei de lucru, oficialul român a mai avut întrevederi cu directorul Școlii pentru dezvoltarea instituțiilor de apărare, Tea Nikolashvili și colonelul Hess Norbert, coordonatorul Echipei Nucleu NATO de la Tbilisi, în cadrul cărora s-au discutat aspecte privind progresele înregistrate pe linia angajamentelor asumate, precum și nevoi actuale de asistență, a conchis sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel