România reacționează, după ce Rusia a atacat și a capturat nave ucrainene

S.I. Catalin / 26 noi 2018 / 08:56

Guvernul României a reacționat rapid, după escaladarea situației în Marea Neagră. Autorităţile de la Bucureşti s-au declarat profund îngrijorat de situația din Marea Neagră.

Forţele navale ucrainene au acuzat Rusia că a capturat trei dintre navele sale, după ce a tras asupra lor, rănind două persoane aflate la bord, în strâmtoarea Kerci, care separă Crimeea de Rusia şi prin care se face accesul în Marea Azov. Ulterior, serviciul rus de securitate FSB a recunoscut că navele sale de frontieră au deschis focul asupra navelor ucrainene şi că au rănit trei marinari ucraineni, dar pretinde că la mijloc ar fi intrarea ilegală în apele sale teritoriale.

Guvernul României a reacționat rapid, după escaladarea situației în Marea Neagră.

,,Suntem profund îngrijorați de evoluția din Marea Azov și Strâmtoarea Kerci. Agresiunea și încălcarea drptului internațional subminează securitatea în întreaga regiune. România susține în totalitate integritatea și suveranitatea Ucraine și dreptul său de a-și folosi apele teritoriale”, se arată într-un mesaj al Guvernului României transmis prin MAE.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy