România răspunde apelului Libanului. Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române vor transporta opt tone de materiale medicale

DefenseRomania Team / 07 aug 2020 / 22:58

Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităților libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produsă la un depozit de azotat de amoniu din Beirut, la data de 4 august.

Țara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

Guvernul României, societatea civilă și reprezentanții diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat, iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez.

Potrivit MApN, Forțele Aeriene Române s-au implicat în acest demers și au pus la dispoziție două aeronave ( C-130 Hercules și C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile tratamentelor destinate victimelor.

De asemenea, două cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor însoți echipajul care va asigura transportul aerian și vor asigura predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din Liban.

Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecție civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale.

Amintim că cel puțin 135 de persoane și-au pierdut viața ca urmare a exploziilor care au avut loc în portul Beirut pe data de 4 august. Alte cel puțin 4.000 de persoane au fost rănite în timp ce orașul este devastat. 

Libanul se confrunta chiar și înainte de exploziile devastatoare care au stârnit un val uriaș de emoții pe întregul glob, cu o situație disperată ca urmare a numărului mare de cazuri de COVID-19 și a crizei economice, evenimente ce au generat un val de proteste împotriva conducerii politice. 

CITEȘTE ȘI: Macron, întâmpinat ca un salvator la Beirut, în timp ce oamenii scandau 'Revoluție'. Franța cere Libanului reforme

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy