România, Polonia, Bulgaria și Georgia, discuții despre cooperarea în format aliat, poliție aeriană și securitatea la Marea Neagră

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Realimentare F-16, România. Sursă foto: Facebook - Forțele Aeriene Române
Realimentare F-16, România. Sursă foto: Facebook - Forțele Aeriene Române

În marja Reuniunii ministeriale a NATO, ministrul Nicolae Ciucă a discutat cu omologii săi din Polonia, Bulgaria și Georgia despre despre cooperarea în format aliat, misiunile de poliţie aeriană şi despre provocările de securitate din regiunea Mării Negre.

Întâlnirile bilaterale ale ministrului român au avut loc în marja Reuniunii ministeriale a NATO, ce se încheie joi.

Întrevederea cu omologul polonez, Mariusz Blaszczak, a evidenţiat necesitatea sporirii cooperării în cadrul Iniţiativei "Bucureşti 9 (B9)", inclusiv pe tema mobilităţii militare. Cei doi demnitari au discutat modalităţile de asigurare a unei abordări unitare, coerente şi coordonate a posturii aliate de descurajare şi apărare pentru întregul flanc estic al NATO, precum şi consolidarea contribuţiei reciproce la structurile multinaţionale găzduite de cele două state aliate.

În cadrul întrevederii cu omologul din Bulgaria, Krasimir Karakachanov, ministrul român a evidenţiat stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării şi în format aliat, inclusiv prin prisma desfăşurării misiunilor transfrontaliere de poliţie aeriană. De asemenea, a fost discutat stadiul implementării măsurilor subsumate prezenţei avansate adaptate, precum şi o serie de proiecte dezvoltate în cadrul UE.

Întâlnirea cu omologul din Georgia, Irakli Garibashvili, a oferit demnitarului român ocazia de a evidenţia consistenţa relaţiilor militare româno-georgiene şi progresele înregistrate de Georgia în procesul de implementare a reformelor în domeniul securităţii şi apărării. Totodată, ministrul Ciucă a manifestat deschidere şi interes pentru o mai bună cooperare pentru sporirea securităţii în regiunea Mării Negre şi a reiterat sprijinul pentru aspiraţiile euroatlantice ale Georgiei, arată sursa citată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel