România pentru Republica Moldova. Ajutorul umanitar a ajuns la Chișinău. Aurescu: Considerăm Moldova o prioritate deosebită

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Convoiul cu ajutor umanitar gratuit trimis de România către Republica Moldova, sursă foto: MAE
Convoiul cu ajutor umanitar gratuit trimis de România către Republica Moldova, sursă foto: MAE

Convoiul format din 13 camioane cu asistență umanitară oferită de România în contextul pandemiei COVID-19 a ajuns la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale. 

La ceremonie participă ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu, Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne al României Raed Arafat, ambasadorul României în R. Moldova Daniel Ioniță, Ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko, președintele R.Moldova Maia Sandu, Premierul interimar al R.Moldova Aureliu Ciocoi, Tatiana Zatîc, Secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, potrivit portalului Deschide.md.

Ajutorul umanitar gratuit, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecție medicală - 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

 

România consideră Republica Moldova o prioritate deosebită. Țara nostră depune eforturi să doneze și vaccin peste Prut

 

Ministrul Bogdan Aurescu a dat asigurări că România consideră Republica Moldova o prioritate deosebită. Totodată, șeful diplomației române a anunțat că țara noastră depune eforturi pentru a dona și vaccin peste Prut.

„Vă asigur că România consideră Republica Moldova o prioritate deosebită. Prezența mea e o bună ocazie de a pune pe agenda de lucru interesul cetățenilor Republicii Moldova. Ne bucurăm că Republica Moldova este din nou un partener credibil pentru partenerii externi. România va susține întotdeauna calea spre Uniunea Europeană. Va susține proiectele care vor apropia Republica Moldova de UE prin România. Acest gest demonstrează dorința sinceră de a demonstra spirjin pentru Republica Moldova. Vă asigur că România va continua să asigure sprijin Republicii Moldova. Depunem eforturi și pentru donația de vaccinuri, sper ca acest demers să fie finalizat cât mai curând. Suntem interesați să înaintăm și în alte proiecte comune. Sprerăm ca Republica Moldova să avanseze în realizarea reformelor spre calea aderării la UE”, a precizat Bogdan Aurescu, potrivit sursei citate.

Prezentă la eveniment, președintele Maia Sandu a mulțumit țării noastre.

„Suntem recunoscători României pentru acest ajutor. Acesta va ajunge în spitale pentru medici, personal medical, pacienți. Acest ajutor este o dovadă clară de prietenie și solidaritate. Mulțumim și pentru ajutorul oferit pentru sectorul agrar. Așteptăm cu nerăbdare să ajungă și vaccinul în Republica Moldova pentru a reveni la normalitate. Contăm pe sprijinul tuturor țărilor UE. Am siguranța că împreună cu România, țările UE, vom reuși să trecem peste această perioadă complicată”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel