România participă cu trei nave și 300 de militari la Exercițiul Multinațional „Breeze 22” din Bulgaria

Potrivit unui comunicat de presă emis de Statul Major al Forțelor Navale, România va participa cu trei nave militare și aproximativ 300 de militari la exercițiul multinațional „Breeze 22” organizat și condus de Forțele Navale ale Bulgariei.

Exercițiul se va desfășura în perioada 14-25 iulie în apele teritoriale ale Bulgariei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Burgas.

Fregata „Regele Ferdinand” și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” pleacă astăzi, 13 iulie, din portul militar Constanța, iar nava purtătoare de rachete „Zborul” va pleca joi, 14 iulie, din portul militar Mangalia. Ambele nave se vor deplasa în portul Burgas, unde va avea loc ședința premergătoare și prima etapă a exercițiului.

Scenariul exercițiului este adaptat situației tensionate existente în regiune și prevede răspunsul unei forțe multinaționale la o criză geopolitică apărută în zona Mării Negre. Acesta cuprinde acțiuni în toate mediile de luptă, inclusiv împotriva amenințărilor hibride, pentru a întări capacitatea de apărare a graniței estice a NATO.

La ediția din acest an a exercițiului „Breeze 22” participă 24 de nave de război și auxiliare, cinci avioane, patru elicoptere și un total de 1.390 de militari din Bulgaria, Albania, Belgia, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, România, SUA, Turcia, Comandamentul Naval NATO.

Comandamentul exercițiului va fi instalat la Baza Navală Burgas, însă în activitate va fi implicată și Baza Navală Varna.

Obiectivul principal al exercițiului multinațional „Breeze 22” este consolidarea interoperabilității, la nivel tactic, între personalul naval și unitățile participante, prin exersarea procedurilor operaționale de război convențional și neconvențional și de combatere a amenințărilor asimetrice, se precizează în comunicatul Forțelor Navale Române, în care se amintește că, prin misiunile executate, marinarii militari contribuie la punerea în practică a politicii de securitate a României și la îndeplinirea obiectivelor din Strategia Națională de Securitate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel