România nu recunoaşte aşa-numitele "alegeri prezidenţiale" din Osetia de Sud, teritoriu al Georgiei care dorește alipirea la Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat, că nu recunoaşte şi consideră lipsite de legitimitate aşa-numitele "alegeri prezidenţiale" derulate duminică pe teritoriul regiunii Tskhinvali/Osetia de Sud din Georgia.

''Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte şi consideră lipsite de legitimitate aşa-numitele 'alegeri prezidenţiale' derulate pe teritoriul regiunii Tskhinvali/Osetia de Sud din Georgia, la 10 aprilie 2022'', se arată într-un comunicat MAE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziţia principială a României privind sprijinul pentru soluţionarea pe cale paşnică a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a acestei ţări, în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional.

Amintim că la finalul lunii martie liderul Osetiei de Sud, teritoriu prorus din Caucaz care s-a desprins de Georgia, a declarat că are în vedere un referendum cu privire la ataşarea la Rusia.

"Trebuie, bineînţeles, ca noi să cerem avizul poporului şi să facem astfel ca poporul să se exprime asupra posibilităţii de a ne alătura Federaţiei Ruse", a declarat Anatoli Bibilov în direct la un canal de televiziune rusesc.

Osetia de Sud şi Abhazia sunt două regiuni din Caucazul de Sud, care s-au desprins de fosta republica sovietică Georgia. Autoproclamata lor independenţă a fost recunoscută în august 2008 de Rusia, după un război fulger între Tbilisi şi Moscova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel