România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei

Eduard Pascu |
Data publicării:

România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei, precizează Ministerul Afacerilor Externe, vineri, pe Twitter.

"12 ani de la începutul conflictului militar dintre Federaţia Rusă şi Georgia. România îşi reafirmă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei", afirmă MAE.

După Primul Război Mondial, în condiţiile dezmembrării Imperiului Rus, România a recunoscut (la 18 februarie 1921) independenţa Republicii Democratice Georgia.

La 27 august 1991, Guvernul României a salutat "Declaraţia Parlamentului Republicii Georgia privind restabilirea independenţei de stat" şi şi-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta relaţii prieteneşti şi de colaborare cu Georgia, pe baza Cartei ONU şi a principiilor dreptului internaţional, ţara noastră fiind primul stat care a recunoscut restabilirea independenţei Georgiei, se arată pe site-ul MAE, transmite Agerpres.

În perioada 2015 - 2016, Ambasada României în Georgia a exercitat al doilea mandat consecutiv de Ambasadă Punct de Contact NATO, element în măsură să consolideze eforturile României de susţinere a aspiraţiilor Georgiei de a deveni membru al comunităţii euroatlantice şi de a împărtăşi expertiza proprie în acest proces, precizează sursa citată. 

Citește și: 'SUA nu sunt riverane Mării Negre, dar trebuie să fie o putere a regiunii'. România, cea mai dornică de prezența americană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel