România, dispusă să găzduiască mai multe trupe americane. Iohannis va discuta în SUA și despre înzestrarea Armatei

Tudor Curtifan / 14 aug 2019 / 10:10
Soldați americani, în interiorul unei baze US Army
Soldați americani, în interiorul unei baze US Army

Președintele Klaus Iohannis va avea la Casa Albă o întrevedere cu omologul său Donald Trump, pe data de 20 august 2019.

Printre Președintele României va discuta cu președintele american despre programele de înzestrare ale Armatei României și îi va transmite lui Donald Trumă că țara noastră este dispusă să găzduiască mai multe trupe americane pe teritoriul său.

"Vor fi discuții în legătură cu înzestrarea armatei. Sunt firme americane care au câștigat licitații și asta e foarte bine", le-a precizat Iohannis jurnaliștilor, potrivit celor de la Calea Europeană.

 

România, dispusă să găzduiască mai multe trupe americane pe teritoriul ei

 

"Americanii ne-au rugat să creștem efectivele în Afganistan dacă avem posibilitatea. Suntem împreună în Afganistan. România a aprobat în CSAT o creștere a numărului de militari", le-a mai spus președintele jurnaliștilor, punctând că unul dintre obiectivele sale a rămas acela ca România să arată că nu este doar un "beneficiar de securitate", ci și un "furnizor de securitate", mai scrie sursa citată.

Acesta a spus că România are disponibilitatea să găzduiască mai multe efective militare în baze de pe teritoriul tării noastre.

Preşedintele Iohannis a mai menţionat că la întâlnirea cu omologul american, din 20 august, va discuta și despre securitatea energetică, problema vizelor și va reitera invitaţia adresată lui Trump de a vizita România. El a mai arătat că la Washington nu sunt prevăzute întâlniri de afaceri sau cu comunitatea de români. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2020 - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy