România denunță arestarea lui Navalnîi în Rusia. Aurescu: Reprimarea opoziției este profund nedemocratică

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Bogdan Aurescu, sursă foto: Facebook MAE
Bogdan Aurescu, sursă foto: Facebook MAE

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj după arestarea opozantului rus Alexei Navalîi la scurt timp după ce acesta a aterizat în Federația Rusă.

Pe contul personal de Twitter, șeful diplomației române a denunțat reținerea lui Alexei Navalnîi recizând că „reprimarea opoziției, doar pentru că este opoziție, este profund nedemocratică”.

„Reținerea lui Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, la întoarcerea sa în țară după ce s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok este inacceptabilă. Reprimarea opoziției, doar pentru că este opoziție, este profund nedemocratică”, a transmis Bogdan Aurescu.

 

 

Amintim că în cursul acestei zile, pe aeroportul Şeremetievo, Alexei Navalîi a fost arestat în timp ce se afla la controlul de pașapoarte. În ultimele cinci luni Navalnîi a fost la recuperare în Germania, unde a fost transferat, în comă, după ce a fost otrăvit cu Noviciok.

La sfârşitul lui august 2020, opozantului şi militantului rus anti-corupţie Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor în Siberia. După două zile de spitalizare, la presiunea apropiaţilor săi, Rusia a permis spitalizarea sa de urgenţă în Germania.

Potrivit concluziilor a trei laboratoare europene, printre care unul francez şi unul german, care au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok, o substanţă concepută de specialişti sovietici în scopuri militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel