România demarează un amplu program de modernizare al navei „Mircea”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Nava „Mircea”, sursă foto: MApN
Nava „Mircea”, sursă foto: MApN

Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, prin UM 02192 Constanța a demarat un program prin care nava-școală „Mircea” va intra în reparații.

Potrivit E-licitatie.ro, programul va duce la reparații la arboradă. Licitația „Servicii de reparații la arboradă la nava tip velier MIRCEA” a fost publicată pe portalul citat pe data de 31 martie 2021. Astfel, catargele și vergile navei „Mircea” urmează să fie reparate.

Valoarea totală estimată a contractului pentru reparația bricului „Mircea” este de 19481827.4 ron (aproximativ 4 milioane de euro).

Criteriul de atribuire al contractului va fi cel mai bun raport calitate-preț iar durata contractului care va fi atribuit este de 7 luni.

 

Nava școală „Mircea”

 

La 17 mai 1939 a sosit în țară și a intrat în serviciul Marinei Militare nava-școală "Mircea", velier de tip bark (nava cu trei arbori), construit în anii 1938-1939 la Șantierul Naval "Blohm und Woss" din Hamburg, Germania.

Potrivit Forțelor Navale Române, nava a fost botezată "Mircea" ca și înaintașul sau "Bricul Mircea" (1882-1944), purtând cu cinste pe mări și oceane tricolorul românesc și numele marelui domnitor Mircea cel Bâtrân, întregitorul Țării Românești până la "Marea cea mare".

După reparațiile capitale și modernizările făcute în anul 1966 - la același șantier naval unde a fost construită - și între anii 1994-2002, la Șantierul Naval Brăila, a devenit nava cea mai modernă dintre "surorile" ei ("Eagle" - SUA, "Gorch Foch" - Germania, "Tovarisch" - Rusia, "Sagres I" - Portugalia).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel