România cumpără elicoptere pentru Forțele Aeriene abia după 2030. Bătrânele Puma rămân „vioara întâi” încă un deceniu

Darius Muresan |
Data publicării:

Forțele Aeriene Române nu vor beneficia de elicoptere noi prea curând. Programul privind achiziționarea elicopterelor pentru Forțele Aeriene va fi demarat abia după 2030.

MApN a confirmat pentru cei de la HotNews că „la nivelul Forțelor Aeriene Române este planificată inițierea de programe de achiziție de noi elicoptere după anul 2030”. 

În acest sens, MApN consideră că elicopterele actuale ale ROAF „asigură îndeplinirea misiunilor specifice, respectiv instruirea piloților, asigurarea serviciului de luptă-poliție aeriană extinsă și asigurarea detașamentelor disclocate pentru misiniuni NATO și ONU conform angajamentelor asumate de România”.

Potrivit sursei citate, MApN, prin diferitele sale structuri, a atribuit contracte în valoare de peste 1 miliard de lei, circa 208 milioane de euro fără TVA pentru mentenanța, reparațiile și modernizările vechilor sale elicoptere din dotare.

În prezent Forțele Aeriene Române operează elicoptere IAR 330 Puma vechi de mai bine de patru decenii, o parte din ele fiind modificate în varianta de atac IAR 330 Puma SOCAT.

De precizat că cele 61 de elicotere - 24 de atac, 21 multirol și 16 pentru forțele speciale - e un alt program prin care vor fi înzestrate Forțele Terestre Române.

Pentru acel potențial contract avem până în prezent trei oferte pe masă. E vorba despre cei de la Bell Helicopter care oferă României AH-1Z Viper și UH-1Y Venom, Airbus care oferă MApN H145M și Sikorsky prin PZL Mielec cu Black Hawk.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel