România condamnă anexarea ilegală și violentă a Crimeei de către Rusia, susţinând cu fermitate suveranitatea Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că România va susţine în continuare integritatea teritorială a Ucrainei.

"Continuăm să susţinem cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Anexarea Crimeei este o încălcare a dreptului internaţional", este textul publicat pe contul de Twitter al MAE, alături de mesajul Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, din partea UE, la şapte ani de la anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă.

"După şapte ani de la anexarea ilegală şi violentă a Republicii Autonome Crimeea şi a Sevastopolului de către Federaţia Rusă, Uniunea Europeană rămâne neclintită în ceea ce priveşte angajamentul său faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional", se arată în mesajul Înaltului Reprezentant, citat de Agerpres. Mesajul a fost transmis în contextul împlinirii a șapte ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

UE reiterează că nu recunoaşte anexarea Crimeei şi Sevastopolului şi "continuă să condamne încălcarea dreptului internaţional".

"Acest lucru continuă să fie o provocare directă a securităţii internaţionale, cu grave implicaţii pentru ordinea legală internaţională ce protejează integritatea teritorială, unitatea şi suveranitatea tuturor statelor", afirmă reprezentanţii UE, care vorbesc şi de "militarizarea crescută a peninsulei (Crimeea - n.r.) de către Federaţia Rusă".

Anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastopolului este comemorată în Ucraina pe 26 februarie, aminteşte comunicatul reprezentanţilor UE. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel