Rishi Sunak va spune că Marea Britanie va spori ajutorul acordat Ucrainei pentru întărirea apărării aeriene

Sistem Sky Sabre, sursă foto: Ministerul Apărării din Marea Britanie
Sistem Sky Sabre, sursă foto: Ministerul Apărării din Marea Britanie

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak, în timpul primului său discurs major de politică externă, se pregătește să anunțe că țara sa va continua să sprijine Ucraina.

Rishi Sunak intenţionează să promită luni, în primul său discurs important de politică externă, că va menţine sau va creşte ajutorul militar acordat Ucrainei anul viitor, scrie Reuters, făcând referire la fragmente din discursul pe care premierul britanic îl va ține pe 28 noiembrie.

„Vom sprijini Ucraina atâta timp cât va fi necesar. Vom menține sau crește ajutorul militar anul viitor ”, a subliniat el.

De asemenea, Sunak va anunța că Londra va oferi un nou sprijin Kievului. În special, în chestiunea apărării aeriene.

"Sub conducerea mea nu vom alege status quo-ul. Vom face lucrurile diferit", urmează să afirme premierul britanic, conform unor fragmente din primul său discurs important de politică externă pe care îl va susţine luni în districtul financiar al Londrei, date publicităţii de biroul său.

Din septembrie 2022, Marea Britanie a transferat Ucrainei ajutoare în valoare de 2,43 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de dolari).

Reamintim că în cadrul vizitei la Kiev de sâmbătă, 19 noiembrie, prim-ministrul Marii Britanii Rishi Sunak a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include sisteme de apărare aeriană.

Sprijinul guvernului pentru Ucraina a rămas neschimbat, în pofida turbulenţelor din ultimele luni de pe scena politică britanică, după ce lui Boris Johnson i-a urmat pentru scurt timp Liz Truss şi apoi Rishi Sunak.

Totodată, Sunak consideră că Marea Britanie trebuie să adopte aceeaşi abordare pe termen lung ca adversarii şi concurenţii săi, pe care nu i-a numit direct în extrasele din discurs, şi că Marea Britanie ar trebui să facă "un salt evolutiv" în modul în care abordează politica externă.

"Aceasta înseamnă să oferim o economie mai puternică acasă pentru că este fundamentul puterii noastre în străinătate. Şi înseamnă să facem faţă concurenţilor noştri, dar nu cu o retorică bombastică, ci cu un pragmatism robust".

Anterior, premierul britanic a descris China drept o "provocare sistemică" şi "cea mai mare ameninţare de stat la adresa securităţii economiei noastre".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel