Rider X s-a calificat în faza a doua a programului Future Attack Reconnaissance Aircraft a US Air Force

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Raider-X, imagine concept Sikorsky
Raider-X, imagine concept Sikorsky

US Air Force caută să înlocuiască cât mai rapid elicopterele Kiowa OH-58D și o parte din flota de elicoptere Apache și au lansat programul Future Attack Reconnaissance Aircraft. Noile elicoptere trebuie să facă față noilor provocări de pe câmpul de luptă care sunt în continuă schimbare.

Noua platformă trebuie să zboare în cele mai solicitante și contestate medii și necesită performanțe maxime într-un pachet mic. Armata numește deja programul FARA un „knife fighter" pentru viitorul câmp de luptă.

În prezent, US Army a restrâns câmpul candidaților pentru elicopterele sale de recunoaștere care vor înlocui flota de Bell Kiowa OH-58D și o parte din elicopterele Apache.

RAIDER X construit Lockheed Martin, care se bazează pe tehnologia Sikorsky X2, a fost selectat pentru faza a doua a programului, transmite Janes.

Primul pilot, Bill Fell, care a zburat într-un elicopter Sikorsky X2 Technology a spus că acest elicopter schimbă regulile jocului pentru totdeauna. Aeronavele X2 au obținut viteze mai mari de 460 de km/h, manevrabilitate la viteze mici și viteză mare în unghi de atac de 60 de grade. „Aceste elemente fundamentale îl fac să zboare mai mult ca un avion decât ca un elicopter clasic", spune Fell.

(w670)

Specialiștii US Army spun că următoarea generație de elicoptere va trebui să fie mai rapidă, mai manevrabilă, mai letală și mai avansată tehnologic, inclusiv capacitatea de a face echipă cu aeronave autonome.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel