Rick Perry, vizită în Europa de Est pentru a oferi o alternativă la gazul și cărbunele din Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul american al energiei, Rick Perry, va vizita săptămâna viitoare o serie de țări est-europene, printre care Ucraina, Polonia, Ungaria și Cehia, se arată într-un comunicat al Departamentului Energiei al SUA, citat de Reuters şi The Hill.

În timpul vizitelor, ministrul intenționează să discute o gamă largă de chestiuni din domeniul energetic, cum ar fi energia nucleară și securitatea cibernetică, până la exportul de cărbune și gaze naturale lichefiate către statele din Uniunea Europeană.

Totodată, potrivit agenţiei de presă Reuters, administrația președintelui Donald Trump vă încearcă să ofere Ucrainei și Poloniei o alternativă la gazul și cărbunele din Rusia.

Statele U.E au preferat să importe gaz şi cărbune din Rusia, deoarece este mult mai scump să aducă din Statele Unite din cauza cheltuielilor de transport. Dar, se pare că administraţia Trump are o alternativă şi pentru această problemă, livrând cantităţi enorme de gaz cu ajutorul flotei internaţionale de transportoare de gaze (GNL şi GPL).

Casa Albă caută piețe străine pentru exportul de cărbune, deoarece cererea şi consumul intern au ajuns la cel mai scăzut nivel din 1983, când centralele electrice pe bază de cărbune au fost închise.

În iulie 2017, „Țentrenergo”, una dintre cele mai mari companii energetice din Ucraina, a semnat un acord pentru achiziția a 700.000 tone de cărbune american.

În luna octombrie, compania poloneză PGNiG a apelat la SUA și a acceptat termenii unui acord de cumpărare a gazelor naturale lichefiate (LNG) de la compania americană Venture Global LNG, pentru a-şi reduce dependenta de Rusia.

În prezent și până cel târziu 2022, mai mult de jumătate din cererea poloneză de gaze va depinde în continuare de Gazprom.

Statele Unite își poziționează LNG-ul ca fiind mai fiabil decât gazul din Rusia, care este transportat prin conducte, dar gazele naturale lichefiate sunt mai scumpe din cauza costurilor de transport și de comprimare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel