Rheinmetall vinde sisteme antiaeriene de apropiere către o țară din Orientul Mijlociu

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania Rheinmetall a anunțat pe 30 octombrie, că a primit o comandă de 210 milioane de euro pentru a furniza unui client sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, Skymaster, transmite Jane.

Contractul acoperă sistemul de comandă și control Skymaster, radare X-TAR3D, tunuri antiaeriene Revolver Oerlikon și un pachet de muniție Ahead (n.red. -  proiectilul Ahead conține o serie de subproiectile. Înaintea impactului cu ținta are loc o explozie programată care produce o dispersie a subproiectilelor care penetrează ținta, provocând pagube catastrofale la interiorul acesteia). Contractul are scadența în 2022.

(w670)

Compania a spus că nu poate divulga numele clientului, însă a sugerat că achiziția este legată de racheta de croazieră și dronele care au lovit instalațiile petroliere din Arabia Saudită.

"Evenimentele din Orientul Mijlociu au arătat că dronele și rachetele de croazieră sunt cele mai mari probleme. Apoi Skymaster este una dintre cele mai adecvate soluții pentru aceste amenințări și a dovedit-o în acțiune. Prin urmare, ne așteptăm la o creștere semnificativă a pieței pentru aceste sisteme iar această comandă este un prim semn", a spus compania.

Sistemul Skymaster permite conectarea mai multor senzori și arme pentru a asigura o apărare a aerului mai eficientă.

X-TAR3D este un radar care detectează, clasifică, identifică și urmărește țintele pe distanțe scurte, inclusiv a celor cu amprentă radar foarte scăzută și asigură acces pentru sistemele de control al focului în rețea.

Tunurile Revolver au un radar integral, senzori electro-optici și computer de control al focului care îi permite să urmărească și să angajeze ținte în mod autonom.

Vezi și: Royal Australian Navy va dezafecta fregata HMAS Melbourne

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel