Rheinmetall lucrează la foc continuu: Germania va trimite Kievului încă 20 de vehicule de Marder și muniție pentru sistemul antiaerian Gepard

 Vehicule de transport ale infanteriei de tip „Marder” de la unitatea germană „Marienberger Jäger 371” părăsesc cazarma „Bergen” din nordul Germaniei către zona de antrenament Noble Jump / SHAPE NATO
Vehicule de transport ale infanteriei de tip „Marder” de la unitatea germană „Marienberger Jäger 371” părăsesc cazarma „Bergen” din nordul Germaniei către zona de antrenament Noble Jump / SHAPE NATO

Compania Rheinmetall a primit o nouă comandă de la Ministerul Federal German al Apărării pentru livrarea a încă 20 de vehicule de luptă de infanterie ”Marder” către Ucraina.

Ministerul federal al apărării din Germania a însărcinat compania de apărare Rheinmetall să pregătească încă 20  de vehicule de luptă de infanterie Marder care urmează să fie trimise în Ucraina, transmit radiodifuzorul german RND și Reuters.

Publicația britanică citează un un purtător de cuvânt al Rheinmetall, care a dezvăluit că este vorba de recondiționarea a 20 de Marder mai vechi, pentru o sumă cuprinsă probabil între 40 și 60 de milioane de euro ("mid-double-digit" million-euro range - Reuters). Procesul de recondiționare va avea loc la fabrica Unterluess, din Saxonia Inferioară și va dura câteva luni, a mai specificat oficialul.

Până acum, Germania a trimis în Ucraina 40 de vehicule Marder (20 dintre ele de la Rheinmetall și 20 - din stocurile Bundeswehr), la care se vor adăuga cele 20 de vehicule comandate acum.

În plus, Rheinmetall oferă încă 60 de vehicule Marder, care sunt în prezent în curs de recondiționare. Compania își propune să finalizeze 10 vehicule în fiecare lună.

Marder a fost folosit de Bundeswehr de la începutul anilor 1970. Acesta este treptat înlocuit cu noile vehicule de luptă ale infanteriei - Puma. Pentru Ucraina, Rheinmetall recondiționează echipamentevechi, astfel încât acestea să fie potrivite pentru utilizare în prima linie.

 

Primul lot de muniție pentru Gepard

Foto: Muniție pentru sistemul Gepard

De asemenea, urmează să fie expediat până la sfârșitul lunii iulie și primul lot de 10.000 de cartușe de 35 de mm pentru sistemul antiaerian Gepard, de care Ucraina are nevoie urgentă. În total, Rheinmetall are un contract pentru livrarea a 300.000 de cartușe.

Blindatul antiaerian Gepard joacă un rol crucial în apărarea Ucrainei împotriva dronelor kamikaze rusești.

Foto: Sistem Gepard

Inițial, Elveția era de așteptat să furnizeze această muniție, dar acestea au refuzat din motive de neutralitate. Ca urmare, Rheinmetall a stabilit o nouă unitate în Unterluess (Unterlüß) pentru a produce muniția Gepard.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel