Rezultatul negocierilor: Ucraina şi Rusia au stabilit crearea de coridoare umanitare şi continuarea discuțiilor

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina şi Rusia au stabilit crearea de coridoare umanitare şi continuarea negocierilor

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au ajuns, joi seară, în cursul negocierilor desfăşurate în Belarus, la un acord asupra creării de coridoare umanitare, posibil printr-un armistiţiu temporar, iar negocierile ar urma să continue în a treia rundă.

"A doua sesiune de negocieri s-a încheiat. Din nefericire, nu sunt încă rezultatele aşteptate de Ucraina. Nu există decât o soluţie pentru organizarea de culoare umanitare", a declarat consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, unul dintre membrii delegaţiei ucrainene, citat de cotidianul Le Figaro.

Conform înţelegerii, vor fi create "coridoare umanitare" pentru evacuarea populaţiei civile din zonele în care se derulează confruntări militare. Pe durata evacuărilor, ar urma să fie valabile armistiţii în zonele culoarelor umanitare.

Şeful delegaţiei ruse, Vladimir Medinski, a confirmat acordul privind formatul culoarelor umanitare, în scopul evacuării civililor din marile oraşe. Un alt membru al delegaţiei ruse a declarat, potrivit agenţiei Sputnik, că detaliile privind armistiţiul pe durată determinată urmează să fie stabilite de comandanţii militari ai ambelor părţi.

În plus, delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au stabilit continuarea discuţiilor prin a treia rundă de negocieri, informează agenţia ANSA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel