”Rezultatele sunt impresionante”. Cel puțin șase avioane rusești au fost distruse și opt au fost grav avariate în atacul asupra aerodromului Morozovsk (surse)

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza Aeriană „Belbek”, unde regimentul 38 de luptă al Forțelor Aerospațiale Ruse este desfășurat cu tot cu aeronave Su-27 și Su-30M2.
Baza Aeriană „Belbek”, unde regimentul 38 de luptă al Forțelor Aerospațiale Ruse este desfășurat cu tot cu aeronave Su-27 și Su-30M2.

Azi noapte, forțele ucrainene au efectuat un atac major asupra unor baze militare aflate pe teritoriul Federației Ruse, iar rezultatele depășesc cu mult primele estimări.

Dronele ucrainene au atacat în Rusia aerodromul militar Morozovsk din regiunea Rostov, dar și aerodromurile Engels din regiunea Saratov și Yeisk (regiunea Krasnodar).

Din analiza primelor informații părea că a atacul cu drone ucrainene eșuase. Rusia susținea că a distrus peste 40 de ținte aeriene, evident nu pomenea nimic de pagube, în timp ce din partea ucraineană nu venea nicio informație suplimentară legată de atac.

Ulterior, surse ale publicațiilor ucrainene au confirmat că atacul a avut succes. 

După cum au subliniat sursele, rezultatele operațiunii speciale comune, SBU - Forțele Aeriene ucrainene, sunt impresionante.

Cel puțin 6 avioane militare ale Federației Ruse au fost distruse, iar alte 8 au fost avariate semnificativ, în urma atacului asupra aerodromului Morozovsk. De asemenea, aproximativ 20 de soldați ruși au fost uciși și răniți.

Nu există încă date exacte despre pagubele din Engels și Yeysk.

Foto: Avion de bombardament Su-34 și bombe de aviație neghidate

 

Potrivit Unian, ar fi vorba de bombardiere Su-27 și Su-34, care erau bazate pe aerodromul Morozovsk, aceste aeronave fiind chiar avioanele pe care Rusia le folosește pentru a arunca bombe antiaeriene ghidate asupra pe pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, în prima linie.

Atacul este o lovitură uriașă încasată de Forțele Aeriene rusești. La Morozovsk erau bazate aproximativ 20 de aeronave Su-34.

„Este o operațiune specială importantă care va reduce semnificativ potențialul de luptă al rashiștilor (Forțelor ruse)”, spune sursa.

O serie de explozii puternice au răsunat în noaptea de 5 aprilie în orașele Morozovsk ( regiunea Rostov), ​​Engels ( regiunea Saratov) și Yeisk ( Teritoriul Krasnodar al Federației Ruse), unde sunt amplasate aerodromurile militare.

Guvernatorul Regiunii Rostov din Federația Rusă, Vasili Golubev, a informat că, în cursul nopții de 05.04.2024, mijloacele de apărare antiaeriană au distrus peste 40 de ținte aeriene deasupra raionului Morozovsk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel