Dronele ucrainene au atacat aerodromul militar Morozovsk de lângă Rostov. Rusia spune că a distrus peste 40 de ținte aeriene

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone ucrainene / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook
Drone ucrainene / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook

Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, guvernatorul Regiunii Rostov din Federația Rusă, Vasili Golubev, a informat că, în cursul nopții de 05.04.2024, mijloacele de apărare antiaeriană au distrus peste 40 de ținte aeriene deasupra raionului Morozovsk.

“Potrivit unor date preliminare, în raionul Morozovsk, apărarea antiaeriană a distrus peste 40 de ținte aeriene”, a scris Golubev în mesajul său, care a fost preluat de agenția de presă rusă Interfax.

După cum a adăugat acesta, în timpul atacului, a fost avariată o stație electrică, iar serviciile specializate lucrează la restabilirea aprovizionării cu energie electrică.

În jurul orei 02:00 au apărut primele informații despre întrebuințarea mijloacelor de apărare antiaeriană în raionul Morozovsk din Regiunea Rostov. Localnicii spun că cel puțin 10 explozii puternice au fost auzite în timpul nopții.

Update: Atacul dronelor ucrainene a distrus 6 aeronave rusești, iar 8 avioane au fost avariate.

Comentariul autorului:

Potrivit postărilor de pe rețelele de socializare, atacul din Regiunea Rostov a avut ca țintă principală aerodromul din Morozovsk, întrebuințat de Regimentul 599 Aviație de Bombardament al Regiunii Militare Sud.

Imagini din satelit publicate pe 01.04.2024 arătau că pe aerodrom erau dislocate 13 bombardiere de front Su-34, precum și cinci avioane de vânătoare Su-35S.

În mod oficial, regimentul din Morozovsk dispune de trei escadrile, adică 36 de avioane de tip Su-34. Probabil însă că o parte dintre aeronave au fost doborâte în timpul conflictului ruso-ucrainean, iar mai multe aparate au fost dispersate pe ale aerodromuri.

Atacul din noaptea de 05 aprilie a fost una dintre cele mai masive lovituri aplicate de forțele ucrainene regiunilor de frontieră din Federația Rusă.

Potrivit unor surse rusești, prin aceste acțiuni, Forțele Armate ale Ucrainei intenționează să transforme regiunile de frontieră ale Rusiei în așa-numite “zone gri”. Jurnaliștii ruși apreciază că, ținând cont de faptul că dronele au deja o bătaie de peste 1.000 de kilometri, nu va mai fi suficientă intenția de a crea o zonă sanitară în estul și sudul Ucrainei, ci va fi nevoie de controlul complet asupra statului ucrainean.

Revenind la atacul din 05 aprilie, trebuie precizat faptul că Regiunea Rostov nu a fost singura țintă a dronelor ucrainene. Mai multe ținte aeriene au fost doborâte și în zona altor localități precum Engels, Voronej sau Eysk. Ținând cont de faptul că în toate acestea sunt dislocate aerodromuri importante întrebuințate de armata rusă, nu ar fi exclusă posibilitatea unui atac concertat asupra rețelei rusești de aerodromuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel