Rezoluție împotriva Rusiei privind militarizarea în Crimeea și construcția podului

Tudor Curtifan / 18 dec 2018 / 10:59

Adunarea Generală a ONU a condamnat printr-o rezoluţie adoptată recent militarizarea de către Rusia a peninsulei Crimeea și construcția podului din peninsulă.

Documentul mai prevede o cerere către autoritățile ruse de a elibera cele trei nave ucrainene capturate la 25 noiembrie împreună cu echipaje, notează rbc.ru, potrivit portalului deschide.md. Un punct aparte se referă la podul construit între peninsula Crimeea și Rusia. Peninsula este menționată ca un teritoriu ocupat temporara(nr. de către Rusia).

Rezoluția a fost susținută de 66 de țări, 12 au fost împotrivă, iar 72 s-au abținut. Reprezentanții Rusiei au criticat Rezoluția și s-au abătut de la subiectul documentului. Șeful adjunct al delegației ruse a început să povestească despre „dovezi" precum că Ucraina își ucide propriii cetățeni cu care luptă.

Podul care leagă peninsula Crimeea de Rusia a fost deschis în luna mai a acestui an. La inaugurare a participat însuși liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Sursa citată mai amintește că în vara acestui an, Adunarea Generală a ONU a adoptat o Rezoluție prin care a cerut Rusiei să-și evacueze necondiționat armamentul și trupele militare din raioanele de est ale Republicii Moldova.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy