Reușită a rezistenței ucrainene: Un înalt funcționar administrativ al ocupantului rus, ucis într-un atentat în Herson

Darius Muresan |
Data publicării:
Orașul ucrainean Herson, ocupat de forţele ruse de ocupaţie
Orașul ucrainean Herson, ocupat de forţele ruse de ocupaţie

Un funcţionar al administraţiei instalate de forţele ruse în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, a decedat din cauza rănilor în urma unui atentat, au anunţat autorităţile locale numite de Moscova, potrivit Agerpres, care citează AFP.

"Vitali Gura, şeful-adjunct al administraţiei din Novaia Kahovka, responsabil cu serviciile comunale, a decedat în urma rănilor", a indicat sâmbătă seara un responsabil local, Katerina Gubareva, pe Telegram.

Acest funcţionar fusese grav rănit sâmbătă dimineaţa într-un "atentat" la domiciliul său şi suferea de numeroase răni de gloanţe, a indicat o sursă anonimă din cadrul administraţiei proruse, citată de agenţia de presă TASS.

Localitatea Nova Kahovka, pe Nipru, aflată sub control rusesc, este situată la circa 80 de km est de oraşul Herson.

În ultimele luni, mai mulţi funcţionari numiţi de forţele ruse în teritoriile ucrainene controlate de acestea au fost ţinta unor atentate.

După ce o mare parte din regiunea Herson şi o parte din regiunea Zaporojie au fost ocupate, Kremlinul a început să aplice o politică de rusificare în vederea unei posibile anexări. Moscova a introdus acolo rubla şi îi încurajează pe locuitori să primească paşapoarte ruseşti.

Paralel, armata ucraineană desfăşoară de mai multe săptămâni acţiuni de contraofensivă pe frontul din Herson. Ea a reuşit să recâştige teren şi să se apropie de acest oraş, cu 290.000 de locuitori, dar nu a reuşit pentru moment să străpungă profund liniile de apărare ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel