Reuniunea Comitetului Militar al NATO | România mulţumeşte pentru întărirea serviciului de poliţie aeriană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu
Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat miercuri, prin videoconferinţă, la cea de-a 185-a reuniune a Comitetului Militar al NATO, cea mai înaltă autoritate militară a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. General-locotenentul Daniel Petrescu a transmis mulţumiri pentru contribuţiile constante ale aliaţilor din Canada, Italia, Marea Britanie şi Spania pentru întărirea serviciului de poliţie aeriană.

Pe parcursul sesiunilor de lucru, s-a discutat despre angajamentele operaţionale, inclusiv în Afganistan, Irak şi Balcani, a fost aprobat conceptul fundamental "NATO Warfighting", s-a analizat progresul privind consolidarea posturii de descurajare şi apărare în spaţiul Euro-Atlantic şi s-au propus soluţii pentru eliminarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra capacităţilor defensive naţionale şi aliate, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Daniel Petrescu a reliefat angajamentul Armatei României în misiunile Alianţei, amintind că ultima acţiune a ţării noastre, în acest sens, a fost dislocarea în Irak, în luna ianuarie, a unui detaşament de comunicaţii şi informatică care acţionează în operaţiile "NATO Mission in Iraq" şi "Inhererent Resolve".

De asemenea, el a transmis mulţumiri pentru contribuţiile constante ale aliaţilor din Canada, Italia, Marea Britanie şi Spania pentru întărirea serviciului de poliţie aeriană. Nu în ultimul rând, şeful SMAp a salutat sprijinul constant al ţărilor NATO în procesul atingerii capacităţii operaţionale iniţiale a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, dispus pe teritoriul ţării noastre.

Comitetul Militar al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalităţile în care Alianţa poate răspunde la provocările globale de securitate. Pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor apărării se desfăşoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles şi o dată într-o ţară membră a NATO. Activitatea de rutină este efectuată de reprezentanţii militari naţionali prezenţi permanent la comandamentul NATO din Bruxelles, precizează MApN.

Citeşte şi: Șase avioane Eurofighter ale Forțelor Aeriene Spaniole au aterizat la baza aeriană Mihail Koglaniceanu (Foto)

La întâlnire a luat parte secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat obiectivele Alianţei pentru anul 2021, între care energizarea relaţiilor transatlantice şi adaptarea misiunii în Afganistan. Totodată, secretarul general a prezentat principalele direcţii strategice formulate în cadrul conferinţei miniştrilor de Externe ai statelor membre ale NATO din luna decembrie 2020 şi obiectivele reuniunii miniştrilor Apărării din luna februarie a acestui an. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel