Reuniune de urgenţă la Kiev, după ce separatiştii proruşi au ucis patru militari ucraineni

S.I. Catalin |
Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat, miercuri, o reuniune de urgenţă cu participarea responsabililor de securitate a statului, după ce patru militari ucraineni au fost ucişi, marţi, în urma unor atacuri lansate de separatiştii din Donbas.

La reuniunea respectivă participă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, șeful Statului Major General al Ucrainei, Ruslan Homceak, reprezentanți ai departamentelor cheie din Forțelor Armate Ucrainene şi secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksandr Daniliuk, potrivit Rador.

Amintim că patru soldați ucraineni au murit, marţi, în urma atacurilor lansate de forţele ruse de ocupaţie din Donbas, potrivit Ministerului Apărării de la Kiev.

Instituţia precizează că, în noaptea de luni spre marţi, începând cu 00:45, rebelii au executat foc timp de o oră spre localitatea Bohdanivka din regiunea Doneţk, unde se află o unitate a armatei ucrainene. "Marţi dimineaţă, la ora 10:20, invadatorii ruși au început să ne atace în apropiere de localitatea Pavlopol.

În urma acestor atacuri, patru soldați ucraineni au fost ucişi" - menţionează Ministerul Apărării din Ucraina. Pe 21 iulie, în Donbas a intrat în vigoare un nou armistiţiu pe termen nelimitat, care interzice orice fel atac, conform acordurilor de la Minsk. Cu toate acestea, imediat după intrarea în vigoare a armistiţiului respectiv, reprezentanţii OSCE în Donbas au înregistrat 75 de cazuri în care rebelii au încalcat regimul de încetare a focului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel