Retragerea rușilor din Herson, mult mai organizată decât precedentele / Armata rusă încearcă să-și consolideze poziția în teritoriile ocupate

Informațiile britanice consideră că retragerea forțelor ruse de pe malul drept al regiunii Herson a fost mult mai organizată, spre deosebire de alte cazuri de retragere pe scară largă, ceea ce poate fi meritul unei mai bune organizări.

”Recenta retragere a Federației Ruse din partea de vest a regiunii Herson s-a desfășurat într-o manieră destul de ordonată, în comparație cu retragerile anterioare pe scară largă ale rușilor în timpul războiului. Numărul de echipamente pierdute în timpul retragerii este de câteva  zeci, nu sute (ca în cazul fugii din zona Harkiv), și armata rusă au deteriorat o mare parte din ceea ce a rămas în urmă, astfel încât echipamentul nu a ajuns la armata ucraineană. Acesta este un succes relativ, care poate fi atribuit parțial unei comenzi operaționale mai eficiente și unificate sub conducerea generalului Surovikin", spune raportul. 

Totodată, subliniază serviciile de informații, forțele ruse au încă probleme cu conducerea adecvată la eșaloanele inferioare și mijlocii, iar practica de a ascunde starea reală a lucrurilor continuă. 

Într-una dintre cele mai recente rapoarte, serviciile de informații britanice au spus că forțele ruse, după ce s-au retras din regiunea Herson din malul drept, sunt reechipate, unele dintre ele ar putea fi transferate la Bahmut. În același timp, în multe zone, rușii  construiesc linii de apărare la zeci de kilometri adâncime  de actuala linie a frontului, aparent în pregătirea unor posibile noi descoperiri ale liniei frontului de către ucraineni.

De aceeași părere sunt și analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), care raportează că invadatorii ruși încearcă să-și consolideze poziția în teritoriile ocupate după ce s-au retras din Herson.

Analiştii sugerează că Rusia va aduce, de asemenea, forţe suplimentare în săptămânile următoare, având în vedere că unităţile mobilizate ale Diviziei a 2-a motorizate din Rusia a Armatei 1 de tancuri au terminat antrenamentul în regiunea Brest din Belarus.

Forțele ruse vor continua probabil să folosească militari mobilizați și redistribuiți pentru a relua operațiunile ofensive în regiunea Donețk și pentru a menține poziții de apărare în regiunea Lugansk.

Oficialii americani de informații au declarat pe 19 noiembrie că oficialii ruși și iranieni au ajuns la un acord la începutul lunii noiembrie pentru a produce drone iraniene pe teritoriul rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel