Retragerea trupelor americane din Germania | Fost ambasador SUA: Americanii nu sunt dispuşi să "plătească prea mult" pentru securitatea altor ţări

S.I. Catalin |
Data publicării:
Soldații americani în portul Bremerhaven, Germania, ca parte a exercițiului Defender-Europe 20, 21 februarie 2020. Imagine: US Army.
Soldații americani în portul Bremerhaven, Germania, ca parte a exercițiului Defender-Europe 20, 21 februarie 2020. Imagine: US Army.

Statele Unite ale Americii intenţionează să retragă o parte din trupele din Germania pentru că americanii nu sunt dispuşi să "plătească prea mult" pentru securitatea altor ţări, a declarat ambasadorul demisionar al SUA la Berlin, Richard Grenell, citat joi de agenţia Reuters.

Un înalt oficial american a afirmat vineri că preşedintele Donald Trump a ordonat armatei să retragă 9.500 de militari din Germania, ceea ce ar reduce contingentul SUA din această ţară la 25.000 de oameni.

Richard Grenell - care a demisionat la 1 iunie din postul de ambasadorul al SUA în Germania - a declarat miercuri seara canalului Bild Live că "americanilor plătitori de taxe nu le mai convine să plătească prea mult pentru apărarea altor state".

"În Germania vor mai rămâne 25.000 de soldaţi, nu este puţin", a subliniat Grenell, potrivit Agerpres.

Informaţiile privind retragerea de trupe intervin în contextul tensiunilor care au marcat relaţiile dintre Berlin şi Washington de la instalarea la preşedinţie a lui Trump. Liderul de la Casa Albă a făcut presiuni asupra Germaniei să-şi majoreze bugetul apărării şi a acuzat Berlinul că este "ostaticul" Rusiei, din cauza dependenţei sale parţiale de energia rusă.

Decizia lui Trump de a reduce contingentul american din Germania a luat prin surprindere o serie de înalţi oficiali americani din sfera securităţii naţionale, au indicat cinci surse informate, iar Pentagonul încă nu a primit un ordin oficial în acest sens, notează Reuters. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel