Retragerea din Herson, o capcană? Jurnaliștii britanici nu exclud ca militarii ruși, în haine civile, să fi rămas în oraș

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Jurnalistul britanic Jeremy Bowen (BBC) consideră că anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării privind retragerea trupelor pe malul stâng al Niprului și abandonarea Hersonului reprezintă o capcană pentru Forțele Armate ale Ucrainei. În opinia sa, Hersonul este pregătit pentru apărare, iar rușii așteaptă sosirea armatei ucrainene în zonă.

În pofida faptului că, până pe 11 noiembrie, trupele rusești au părăsit parțial malul drept al Niprului și au ocupat pozițiile amenajate anterior în partea stângă a acestuia, distrugând toate punctele de trecere, jurnalistul britanic apreciază că toate aceste manevre reprezintă, de fapt, “o capcană specială pentru Forțele Armate ale Ucrainei”.

Potrivit lui Bowen, militarii ruși s-au schimbat în haine civile și au rămas în oraș pentru “a întâmpina” trupele ucrainene.

După cum a informat jurnalistul britanic, de aceeași părere sunt și ofițerii din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei care avansează în această direcție. Bowen spune că a vorbit cu un militar ucrainean cu indicativul “Kurt”, care a declarat că ademenirea adversarului în diverse capcane reprezintă o tactică preferată a trupelor ruse.

Numai că, de această dată, militarii ruși nu vor reuși în demersurile lor, deoarece membrii Forțelor Armate ale Ucrainei “au o inteligență mai bună”.

 

Ucrainenii nu exclud niciun scenariu în Herson

 

“Aceasta este o modalitate de a prinde Forțele Armate ale Ucrainei într-o capcană și de a ne încercui unitățile. Dar rușii nu vor reuși. Inteligența noastră funcționează mai bine decât a lor. Știm despre planurile rușilor și cunoaștem ce trupe avem în fața noastră. Pas cu pas vom ajunge la victorie”, a spus Kurt.

În același timp, conducerea armatei ucrainene se teme de faptul că întregul oraș ar putea fi minat și s-ar putea transforma într-o capcană uriașă pentru trupele care intră în el. În plus unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei care se apropie de Nipru devin ținte pentru artileria rusă. În același timp, militarii ucraineni ar trebui să treacă mai departe pentru a elibera și restul Regiunii Herson. Forțarea Niprului ar putea reprezenta însă un mare pericol din cauza liniei duble de fortificații construite de ruși.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel