Retragerea arsenalului rus din Transnistria. Dodon: Subiectul se află pe agenda Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Igor Dodon (președintele Republicii Moldova) spune că distrugerea arsenalului militar sovietic din Transnistria se află pe agenda Rusiei.

Într-un interviu pe care l-a acordat celor de la Europa Liberă, Dodon spune că a abordat subiectul distrugerii arsenalului militar din Transnistria cu ministrul rus Serghei Șoigu, iar subiectul se află pe agenda Federației Ruse.

„Distrugerea munițiilor este un subiect pe agendă. Eu am primit o adresare oficială din parte dlui Șoigu, ministrul apărării, care propune o agendă în acest sens", spune Dodon. „OSCE și alți parteneri sunt gata să finanțeze. Inclusiv acest proces”, a continuat președintele Republicii Moldova.

 

Dodon spune că vrea retragerea munițiilor Rusiei cât mai repede

 

Întrebat când va avea loc această ”agendă”, Dodon a precizat că „ei propun în câteva etape: prima:să facă inspecție; a doua: să vedem ce utilaj trebuie; a treia: trebuie să vedem nemijlocit procesul. Este și poziția partenerilor noștri în Formatul 5+2, care insistă că aceste discuții trebuie să aibă loc doar cu participarea OSCE. OSCE și alți parteneri sunt gata să finanțeze. Inclusiv acest proces”.

În ceea ce privește finanțarea distrugerii arsenalului rus și de către OSCE, președintele Igor Dodon a adus completări.

„OSCE este disponibil, ei au spus-o la mai multe întrevederi oficiale cu președintele țării că ei sunt gata și au și resurse pentru a finanța acest proces. De aceea suntem doar la etapa de tatonare a poziției părților. Interesul nostru rămâne același. Noi cât mai repede trebuie să reutilăm, să scoatem aceste muniții de pe teritoriul Republicii Moldova”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel