Reţea de agenţi de influenţă ruşi, descoperită de serviciile de informaţii estoniene

Sebastian Florea |
Data publicării:

Serviciile de informaţii estoniene au detectat o reţea de agenţi de influenţă ruşi.

Serviciile de informaţii estoniene au descoperit o reţea de 'agenţi de influenţă' ruşi, a relatat joi postul de radio Vocea Americii (VoA), care îl citează pe Mikk Marran, directorul Serviciului de informaţii externe estonian, transmite thenews.pl.

'Am detectat o reţea de politicieni, jurnalişti, diplomaţi şi oameni de afaceri care sunt, de fapt, agenţi de influenţă ruşi şi care fac ceea ce li se spune să facă', a afirmat Marran. Politicieni care se aflau ''la periferia politicii locale acum câţiva ani sunt acum în parlamente sau guverne naţionale'', a adăugat Mikk Marran, citat de VoA.

Şeful contraspionajului estonian a acuzat Rusia că le oferă respectivilor agenţi ''sprijin politic şi mediatic'' şi, în unele ocazii, ajutor financiar. Marran a refuzat, totuşi, să facă public numele vreunuia dintre agenţii de influenţă.

Declaraţiile acestuia au apărut pe site-ul postului Vocea Americii după recenta întâlnire, de la Helsinki, între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin. După această întrevedere, parlamentarul conservator polonez Jacek Sasin a afirmat că Polonia nu are motive de îngrijorare, întrucât istoria a arătat că SUA sunt un aliat de încredere, adaugă thenews.pl.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel