Reţea de agenţi de influenţă ruşi, descoperită de serviciile de informaţii estoniene

Sebastian Florea / 27 iul 2018 / 15:29

Serviciile de informaţii estoniene au detectat o reţea de agenţi de influenţă ruşi.

Serviciile de informaţii estoniene au descoperit o reţea de 'agenţi de influenţă' ruşi, a relatat joi postul de radio Vocea Americii (VoA), care îl citează pe Mikk Marran, directorul Serviciului de informaţii externe estonian, transmite thenews.pl.

'Am detectat o reţea de politicieni, jurnalişti, diplomaţi şi oameni de afaceri care sunt, de fapt, agenţi de influenţă ruşi şi care fac ceea ce li se spune să facă', a afirmat Marran. Politicieni care se aflau ''la periferia politicii locale acum câţiva ani sunt acum în parlamente sau guverne naţionale'', a adăugat Mikk Marran, citat de VoA.

Şeful contraspionajului estonian a acuzat Rusia că le oferă respectivilor agenţi ''sprijin politic şi mediatic'' şi, în unele ocazii, ajutor financiar. Marran a refuzat, totuşi, să facă public numele vreunuia dintre agenţii de influenţă.

Declaraţiile acestuia au apărut pe site-ul postului Vocea Americii după recenta întâlnire, de la Helsinki, între preşedintele american Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin. După această întrevedere, parlamentarul conservator polonez Jacek Sasin a afirmat că Polonia nu are motive de îngrijorare, întrucât istoria a arătat că SUA sunt un aliat de încredere, adaugă thenews.pl.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy