Republicanii din Camera Reprezentanților au eșuat în încercarea de demitere a ”ministrului de interne”

Partidul Republican din Camera Reprezentanților SUA a eșuat miercuri seară cu un proces constituțional (așa-numitul impeachment) împotriva secretarului democrat al Securității Interne al SUA, Alejandro Mayorkas, pe care îl acuză pentru gestionarea greșită a situației de la granița cu Mexic.

Partidul Republican, care deține majoritatea în Camera Reprezentanților, îl critică pe Mayorkas pentru gestionarea greșită a măsurilor de imigrare la granița de sud cu Mexic. Democrații, în schimb, susțin că este teatru politic și, potrivit lor, republicanii încearcă să facă din ministru un țap ispășitor înainte de alegerile prezidențiale.

Potrivit Associated Press, republicanii au fost forțați să amâne problema după ce mai mulți dintre colegii lor de partide au refuzat să fie de acord cu propunerea. Dacă demiterea ar fi trecut la vot, ar fi fost primul astfel de proces constituțional de impeachment din 1876, încoace.

Practic, republicanii (care au o majoritate de 2019 la 2012) au ratat demitere din cauza a câtorva colegi din GOP care s-au pronunțat împotrivă. Potrivit site-ului postului britanic BBC, patru republicani au votat împotriva propunerii. 

Republicanul Jim McGovern a numit votul o „grămădă de prostii” și că Mayorkas este „un tip bun și decent”, potrivit AP.

 

Sunt șanse mici ca Mayorkas să fie demis la a doua încercare

 

Este posibil ca cei din Camera Reprezentanților să revină la vot cu privire la procesul împotriva lui Mayorkas, scrie AP.  Totuși procedura va fi în avantajul lui Mayorkas. Astfel, dacă la prima încercare de vot republicanii din Cameră îl puteau demite direct, în cazul în care procedura se reia și Camera Reprezentanților aprobă procesul, Mayorkas se va confrunta cu o audiere în fața Senatului. Acolo, două treimi dintre senatori trebuie să fie de acord cu demiterea, iar democrații au majoritatea în camera superioară.

Migrația este una dintre problemele cheie ale campaniei prezidențiale, care va culmina cu alegerile din 5 noiembrie. Actualul președinte american Joe Biden și predecesorul său, Donald Trump, sunt așteptați să se înfrunte în alegeri.

Potrivit AFP, republicanii consideră că Biden a permis imigrației să treacă liber în timpul mandatului său. Se referă, de exemplu, la numărul record de migranți arestați la graniță în decembrie anul acesta, când erau 302.000 dintre ei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel