Republicanii ascut săbiile după înfrângerea lui Trump. Conspiraționista Taylor Greene, considerată „cancer pentru SUA” de Mitch McConnell

Tudor Curtifan / 03 feb 2021 / 17:25

Liderul Partidului Republican în Senatul Statelor Unite, Mitch McConnell, a criticat-o în termeni foarte duri pe conspiraționista Marjorie Taylor Greene, reprezentanta republicană a statului Georgia.

Mitch McConnell consideră că Marjorie Taylor Greene reprezintă un „cancer pentru Partidul Republican și pentru Statele Unite ale Americii”, referindu-se la „minciunile și teoriile conspiraționiste” pe care aceasta din urmă le promovează.

Liderul republicanilor a criticat dur pozițiile colegei sale de partid cu privire la evenimente importante pe care Marjorie Taylor Greene le promovează din perspectiva teoriilor conspiraționiste. „Cineva care consideră că pe 11 septembrie 2001 nu a căzut niciun avion peste Pentagon și totul a fost o regie, că atacurile cu arme de foc din școlile americane sunt false, iar avionul în care se afla John F. Kennedy Jr. a fost doborât de familia Clinton, nu are nicio legătură cu realitatea”, a transmis Mitch McConnell, într-un comunicat de presă, citat de Fox News

Marjorie Taylor Greene este o adeptă a mișcării conspiraționiste QAnon care printre altele neagă și COVID-19, dar și o susținătoare a fostului președinte Donald Trump. 

 

Marjorie Taylor Greene a dat like postărilor care incitau la violență. Democrații cer republicanilor excluderea imediată a conspiraționistei

 

Reprezentanta republicanilor s-a confruntat cu critici și după ce a susținut că alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, unde Donald Trump a fost învins de Joe Biden, au fost fraudate. Un alt scandal în care Greene a fost implicată a avut loc după ce, pe rețele de socializare, aceasta a dat „like” postărilor care incitau la violență împotriva liderilor democrați, inclusiv președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Taylor Greene i-a răspuns lui Mitch McConnell într-o postare pe Twitter, precizând că „adevăratul cancer pentru Partidul Republican e reprezentant de politicienii slabi care sunt înfânți mereu”, adăugând că „acesta este motivul pentru care americanii își pierd țara”.

Sursa citată precizează că un număr mare de lideri democrați au cerut conducerii republicane excluderea imediată din Congres a republicanei Marjorie Taylor Greene.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy