Republica Moldova solicită Tiraspolului să înceteze tensionarea situației în Zona de Securitate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Eliminarea punctelor de trecere a „frontierei" instalate în mod abuziv de structurile transnistrene în Zona de Securitate a constituit subiectul central al ședinței Comisiei Unificate de Control care a avut loc la 11 iulie la Bender, potrivit Deschide.md.

Astfel, delegația Republicii Moldova a intervenit cu o declarație condamnând intențiile Tiraspolului de a extinde punctul de trecere de la intrarea în orașul Bender, sub pretextul „dezvoltării turismului".

Aceste acțiuni se încearcă a fi puse în aplicare ca urmare a unui pretins „decret" al liderului de la Tiraspol care indică „punctele de trecere și control" pentru deplasarea locuitorilor din Zona de Securitate, numiți „cetățeni străini" (în propria țară).

Pe durata ședinței s-a atras atenția că, potrivit Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992, dreptul la libera circulație a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să fie asigurat necondiționat. La fel s-a accentuat că în orașul Bender, care este o localitate cu regim sporit de securitate, orice element de modificare a situației trebuie coordonat în prealabil cu Comisia.

În context, s-a cerut părții transnistrene să înceteze orice acțiuni ilegale orientate spre tensionarea atmosferei în procesul de pacificare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel