Republica Moldova: Limba rusă, interzisă în Parlament. Rusia prevede ”dezmembrarea țării”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Comitetului pentru CSI și integrare Euro-asiatică a Dumei de Stat de la Moscova, Leonid Kalașnikov, vorbește despre dezmembrarea Republicii Moldova.

Inițiativa ca toți deputații de la Chișinău să posede limba română a stârnit un nou val de indignare la Moscova. Președintele Comitetului pentru CSI și integrare Euro-asiatică a Dumei de Stat de la Moscova, Leonid Kalașnikov, spune că această idee va duce la dezmembrarea Republicii Moldova.

„Această inițiativă este îndreptată spre reducerea a ceea ce a fost comun în marea țară Uniunea Sovietică, limba rusă. Scopul pare a fi ca în Occident. Ei bine, atunci să nu vă mirați de dezmembrarea propriei țări", a spus Kalașnikov, potrivit ria.ru, citat de portalul deschide.md.

Deputatul rus a subliniat că exact această politică a dus la apariția problemei transnistrene și a celei găgăuze. Acesta a îndemnat Moscova să nu reacționeze la asemenea inițiative, deoarece în locul ei o va face populația.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel