Republica Moldova și Turcia își vor intensifica cooperarea în domeniul instruirii militare

S.I. Catalin |
Data publicării:
soldati ai armatei Republicii Moldova
soldati ai armatei Republicii Moldova

Republica Moldova și Turcia își vor intensifica cooperarea în domeniul instruirii militare, potrivit unui Acord suplimentar între cele două state, care a fost aprobat astăzi de guvern, informează MOLDPRES.

Acordul constituie o variantă revizuită a celui din anul 2001. Acesta reglementează aspecte ce țin de instruirea personalului în academii și școli militare, schimbul reciproc de studenți și cadre didactice între instituțiile de învățământ, participarea la exerciții militare comune, cooperarea în aspecte de instruire în domeniul logisticii, medicinei militare și sănătății, schimbul de informații despre procesele judiciare militare.

Potrivit ministrului Apărării, Eugen Sturza, cheltuielile ce vor surveni în urma implementării Acordului vor fi suportate din contul și în limita bugetului anual al Ministerului Apărării din Republica Moldova.

Acordul este încheiat pe o durată de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia.

Acordul suplimentar între Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Statul Major Militar al Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul instruirii militare a fost semnat la Chișinău la 17 octombrie curent. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel