Republica Cehă va înființa un centru regional de pregătire pentru următoarea generaţie de piloţi pe avioanele F-35

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de generația a V-a de tip F-35 Lightning II al SUA. Foto: U.S. Air Force
Avion de generația a V-a de tip F-35 Lightning II al SUA. Foto: U.S. Air Force

Lockheed Martin ia în considerare înființarea unui centru de pregătire pentru piloții F-35 în orașul ceh Pardubice, marcând o evoluție semnificativă pentru regiune, a relatat postul de presă ceh E15. În special, multe țări europene progresează în procesul de achiziție de F-35. Având o bază largă de utilizatori, F-35 Lightning II este destinat să rămână cel mai răspândit avion de luptă de generaţia a V-a la nivel global, urmând calea lui F-16. Avionul F-16, care servește drept standard NATO pentru cea de-a patra generație de aeronave de luptă, a fost construit până în prezent în peste 4.700 de unități, iar Lockheed Martin continuă producția. Se așteaptă ca numărul total de F-16 construite să depășească 5.000 în cele din urmă.

Republica Cehă s-a angajat să achiziționeze 24 de F-35, iar Forțele Aeriene poloneze, vecine cu această țară, intenționează să opereze 32 de astfel de aeronave. Germania urmează, de asemenea, să urmeze exemplul, cu 35 de avioane, formând un grup robust de utilizatori din Europa Centrală.

Lockheed Martin, în parteneriat cu compania cehă LOM Praha, face pași înainte în vederea înființării unui centru european de pregătire pentru F-35 în Pardubice, la est de Praga, Republica Cehă.

La sfârșitul lunii mai, LOM și Lockheed Martin au semnat un acord de cooperare, care include planuri de modernizare a centrului de instruire în domeniul aviației din Pardubice.

Această facilitate ar urma să devină un centru de pregătire pentru piloții europeni care aspiră să piloteze F-35, completând facilitatea IFTS, dedicată pregătirii avansate a piloților destinați generațiilor a IV-a și a V-a de aeronave de luptă, situată la baza aeriană Decimomannu, din Sardinia.

Jiri Protiva, șeful LOM Praha, a precizat că acordul din luna mai, cu un potențial de afaceri de un miliard de coroane cehe (37,5 milioane de euro sau 43,5 milioane de dolari), a permis Republicii Cehe să facă următorii pași. Se așteaptă ca Lockheed Martin să își trimită reprezentanții în Republica Cehă în curând pentru a finaliza detaliile acordului.

Un acord similar, care implică participarea companiei LOM, a fost încheiat în ceea ce privește elicopterele H1 achiziționate de Praga. 

Compania va forma o echipă formată din experți în formarea piloților, specialiști în informații confidențiale și auditori. Republica Cehă va înființa o echipă omologă care va colabora cu americanii și va formula un plan de acțiune.

Implicarea SUA va permite, de asemenea, cehilor să evalueze dacă sunt necesare active sau sisteme suplimentare la Pardubice pentru a spori pe deplin capacitățile centrului de a oferi pregătire de bază pentru F-35.

Şeful LOM Praha a exprimat disponibilitatea cehilor pentru ca această inițiativă să ia amploare, anticipând schimbări care ar ridica nivelul de pregătire și care ar putea avea ca rezultat înființarea unui centru regional de pregătire.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel