Reprimirea Rusiei în G7. Germania respinge propunerea lui Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Guvernul german a transmis miercuri că nu este de acord cu o revenire a Rusiei în G7 (grupul celor mai industrializate ţări ale lumii), sugerată de preşedintele american Donald Trump, care ar putea aduce această chestiune în discuţie şi la summitul G7 care începe sâmbătă la Biarritz, relatează agenţiile DPA şi EFE. 

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a amintit că Rusia a fost exclusă din acest grup după anexarea Crimeei şi susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei, astfel că, atât timp cât această situaţie persistă, nu poate fi acceptată reprimirea Rusiei în G7 (G8 în formatul cu Rusia). 

Seibert a adăugat că guvernul de la Berlin înţelege că Trump are interesul să discute acest subiect la summitul G7, oficialul german confirmând că tema revenirii Rusiei în G7 va fi abordată dacă preşedintele SUA va propune dezbaterea ei. 

''Cred că ar fi mult mai potrivit să avem Rusia înăuntru. Trebuie să fie G8 pentru că multe lucruri despre care vorbim au legătură cu Rusia'', a declarat Trump presei în timpul întâlnirii cu preşedintele român Klaus Iohannis.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel