Replică rusă după lovitura Ucrainei în Crimeea? Pentru a patra oară aviația rusă a lansat rachete hipersonice Kinzhal

Ionel Copcea |
Data publicării:
MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.
MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei a informat că, pe 07.08.2022, trupele ruse au lansat mai multe atacuri asupra unor obiective militare din Regiunea Vinnița, provocând pierderi în rândul militarilor ucraineni.

Potrivit reprezentanților militari ucraineni, sistemul de avertizare asupra atacurilor cu rachete nu a funcționat. Eșecul acestuia a fost cauzat de folosirea unei arme speciale de către Forțele Armate ale Federației Ruse, respectiv racheta hipersonică Kh-47M Kinzhal, care dezvoltă o viteză de aproximativ 12.000 de kilometri pe oră. Aceasta este amplasată la bordul avioanelor de vânătoare-interceptare MiG-31K, dar poate fi utilizată și de bombardierele strategice Tu-160 și Tu-22M3.

“Au vrut să ne salute cu ocazia zilei profesionale”, au remarcat în mod ironic reprezentanții Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, într-un comunicat de presă postat pe Internet.

“Caracteristicile de performanță ale acestei rachete nu permit sistemelor de apărare antiaeriană disponibile în Forțele Armate ale Ucrainei să detecteze și să suprime în mod eficient amenințarea“, au precizat reprezentanții ucraineni.

Potrivit acestora, de la începutul invaziei desfășurate de trupele ruse în Ucraina, au fost înregistrate doar câteva cazuri în care au fost folosite rachete Kinzhal. În general, acestea sunt întrebuințate numai pentru lovirea unor ținte considerate extrem de importante.

În cursul zilei de duminică, 07 august, a fost efectuat un raid aerian masiv asupra instalațiilor militare aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei. Astfel, alarmele au sunat în majoritatea zonelor controlate de regimul de la Kiev. Totodată, sistemul de avertizare a înregistrat doar loviturile care au avut loc deja, fără să poată identifica în timp util amenințările venite din partea armatei ruse.

 

Replică după ce Ucraina a lovit Comandanmentul Flotei ruse din Crimeea?

 

Comentariul autorului: Probabil, atacul executat de Ziua Forțelor Aeriene ale Ucrainei cu o rachetă hipersonică Kinzhal reprezintă o replică a armatei ruse la atacul cu dronă efectuat de partea ucraineană asupra Comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră de la Sevastopol, cu ocazia Zilei Marinei (31 iulie).

În ordine cronologică, ar fi vorba despre a patra întrebuițare a unei rachete Kh-47M în cadrul invaziei militare a trupelor ruse în Ucraina. Prima lovitură a fost efectuată pe 18 martie, asupra unui depozit subteran de rachete și muniție de aviație a trupelor ucrainene din localitatea Delyatyn din Regiunea Ivano-Frankovsk. Au urmat alte două lovituri, pe 20 martie și 11 aprilie, când au fost vizate o bază mare de depozitare a combustibililor și lubrifianților de lângă localitatea Konstantinovka din Regiunea Nikolaev și un punct de comandă al trupelor ucrainene din Donbas, aflat în apropierea localității Chasov Yar din Regiunea Donețk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel