Repercusiuni după farsa cu porcul de Crăciun de la Poliția Giurgiu. Ministrul Bode l-a demis pe șeful Serviciului rutier IPJ Giurgiu

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Poliția Română
Sursă foto: Poliția Română

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat ieri că a decis încetarea împuternicirii şefului Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu şi declanşarea cercetării prealabile faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie privind unele abateri disciplinare, având în vedere solicitarea unui agent din Giurgiu de a fi recompensat cu un porc de Crăciun.

Șeful Serviciului Rutier din cadrul IJP Giurgiu a fost demis și un ofițer anchetat ca urmare a farsei în care un polițist a fost păcălit de colegi să depună o cerere oficială pentru a primi un porc de 160 de kilograme cu ocazia Crăciunului.

"Este ultima dată când răspund astăzi, probabil, la această întrebare. Este nedrept pentru zecile de mii de poliţişti care sunt zi de zi la datorie, este nedrept să fie subiect de glume pe seama unor nefericiţi de la Serviciul Rutier Giurgiu. Ştiţi expresia foarte cunoscută şi folosită foarte des în limba română: când o zbura porcul. Ei, se pare că această expresie a inspirat pe cei de la Poliţia Rutieră Giurgiu şi vreau să anunţ astăzi aici faptul că, până o zbura porcul, am decis să îi zbor eu pe câţiva din funcţie", a afirmat Bode, la Guvern.


El a mai spus că a decis încetarea împuternicirii şefului de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Giurgiu.

"Aşadar, am decis încetarea împuternicirii şefului Serviciului rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu începând cu data de 26 noiembrie şi am decis declanşarea cercetării prealabile, în conformitate cu Statutul poliţistului, faţă de un ofiţer şi cinci agenţi de poliţie pentru a stabili existenţa sau inexistenţa unor abateri disciplinare", a adăugat ministrul de Interne.

Anterior, în cursul zilei de vineri, Lucian Bode a declarat, referindu-se la acest subiect, că "o astfel de acţiune a unor nefericiţi rămâne în categoria 'şi poliţiştii au umor'".

"Poliţiştii au umor. Am văzut şi eu această cerere. (...) În aceste momente, în care structurile MAI sunt în prima linie în ceea ce priveşte lupta cu pandemia şi acţionăm cu peste 25.000 de efective în fiecare zi, când acţiunile noastre pe linia combaterii infracţionalităţii dau rezultate, o astfel de acţiune a unor nefericiţi, să spun aşa, rămâne în categoria şi poliţiştii au umor. (...) La MAI nu aprobăm glume", a spus Bode, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor cu ocazia preluării mandatului de către noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

 

Un agent a fost păcălit de colegi: „Primă” de Crăciun, un porc cu greutatea stabilită de vechimea în funcție



Agerpres amintește că presa a relatat că un agent de la Poliţia Rutieră Giurgiu a cerut superiorilor să primească un porc de Crăciun, el fiind păcălit de un coleg care i-a spus că şefii instituţiei sunt obligaţi prin lege să îl recompenseze cu un porc, iar greutatea animalului este stabilită în funcţie de vechimea sa în Poliţie.

"Am onoarea să vă expun următoarele: vă rog să aprobaţi repartizarea unui porc de Crăciun conform Ordonanţei nr. 114/2018 din data de 17.11.2021. Având în vedere că am o vechime de patru ani la Serviciul Rutier Giurgiu, aş dori să aibă greutatea în jur de 160 kg. Faţă de cele expuse, rog dispuneţi", a scris poliţistul într-un raport datat 19 noiembrie şi adresat şefului Serviciului Rutier Giurgiu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel