Relaţiile diplomatice dintre Washington şi Moscova sunt tot mai reci. Ambasada SUA se vede nevoită să-şi reducă serviciile consulare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ambasada SUA la Moscova a anunţat vineri că îşi va reduce serviciile consulare începând din 12 mai din cauza faptului că Rusia a impus restricţii la angajarea de personal local, transmite Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat săptămâna trecută o lege care limitează numărul angajaţilor locali ai misiunilor diplomatice străine şi ai altor agenţii, şi a ordonat guvernului să întocmească o listă a statelor 'neprietenoase' ce vor fi face obiectul restricţiilor.

'Începând din 12 mai, Ambasada Statelor Unite la Moscova va reduce serviciile consulare pentru a include doar serviciile de urgenţă pentru cetăţenii americani şi un număr foarte limitat de vize de imigraţie de urgenţă pentru situaţii de viaţă sau moarte', a transmis misiunea diplomatică într-un comunicat, potrivit Agerpres.

'Procesarea vizelor de non-imigraţie pentru călătorii fără scop diplomatic va înceta', a precizat ambasada.

Această afirmă că acţiunile guvernului rus au obligat-o să-şi reducă personalul consular cu 75% şi că furnizarea de servicii de urgenţă în Rusia poate fi întârziată sau restrânsă din cauza limitării capacităţii personalului de a călători în afara Rusiei.

Ambasada le recomandă cetăţenilor americani aflaţi în Rusia să ţină cont de termenul de 15 iunie impus de guvernul rus, când expiră o prelungire temporară a vizelor, permiselor de şedere şi documentelor de imigraţie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel