Regimentul 74 PATRIOT a primit Drapelul de Luptă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române

Regimentul 74 PATRIOT a primit azi, prin Decret Prezidențial, Drapelul de Luptă al Unității, moment care semnifică intrarea în serviciul de luptă în subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene.  

Regimentul 74 PATRIOT a luat naștere în data de 1 decembrie 2018, în subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene scriindu-se astfel un nou capitol în istoria Armatei României, și mai ales în istoria sistemului național de apărare antiaeriană.

Înființarea noii unități a reprezentat un pas important în crearea capabilității antirachetă din Armata României, Regimentul 74 PATRIOT fiind prima structura deține, începând cu anul 2020, cea mai nouă configurație a cunoscutului sistem de rachete sol-aer.

Programul Patriot, a cărui valoare este de circa 3.9 miliarde de doalari, fără TVA, este cel mai scump program de înzestrare. România urmează să achiziționeze șapte sisteme patriot. Primul a sosit în septembrie 2020 și vor urma încă trei sisteme până în 2022.

Configuraţia 3+ achiziționată de România este cea mai modernă variantă existentă pe piaţă în prezent, din punct de vedere al configuraţiei hardware şi software, al echipamentelor de sol şi rachetelor. 

Odată cu achiziţionarea acestor sisteme, România a intrat în clubul select format din ţări precum Germania, Grecia, Israel, Japonia, Kuweit, Olanda, Qatar, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Emiratele Arabe Unite şi, evident, Statele Unite care au în dotare astfel de rachete.     

Tot azi, președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul privind acordarea Drapelului de luptă Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General doctor aviator Victor Anastasiu".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel