Moscova doreşte o cooperare cu Washingtonul pentru revenirea refugiaţilor în Siria

Cristian Soare |
Data publicării:

Rusia a propus SUA să coopereze pentru a asigura întoarcerea refugiaţilor în Siria, propunere ce survine la câteva zile după summit-ul dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a trimis Washingtonului o propunere pentru elaborarea unui plan comun de acțiune pentru a aduce refugiații sirieni înapoi în locurile în care trăiau înainte de izbucnirea războiului în 2011.

Militarii americani și ruși au comunicare strânsă în Siria pentru a evita confruntările accidentale, iar o viitoare comunicare asupra problemie refugiaților sirieni ar reprezenta o cooperare mai strânsă între cele două părţi, potrivit reuters.

''Propuneri concrete privind organizarea acţiunilor vizând asigurarea revenirii în ţară a refugiaţilor au fost trimise părţii americane'', a declarat un responsabil al ministerului, generalul Mihail Mizinţev, într-un comunicat.

Aceste propuneri ''iau în considerare acordurile obţinute de preşedinţii rus şi american în timpul reuniunii lor care a avut loc luni la Helsinki'', a spus el.

Rusia propune pregătirea unui plan comun privind revenirea refugiaţilor sirieni în locurile în care trăiau înainte de conflict.

Planul comun se refera în special la refugiatii sirieni care au fugit în Iordania şi Liban, menţionează Mihail Mizinţev.

În acest scop, Moscova propune înfiinţarea unui grup de lucru format din ruşi, americani şi iordanieni pe baza Centrului de coordonare ruso-iordanian de la Amman, precum şi crearea unui grup similar în Liban.

Rusia, care a intervenit militar în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor guvernamentale, propune de asemenea Statelor Unite să formeze un grup comun pentru finanţarea reconstrucţiei infrastructurilor siriene, a mai spus generalul Mizinţev.
"Propunerile ruseşti sunt în prezent examinate de partea americană", a adăugat el.

Luni, Vladimir Putin şi Donald Trump au anunţat că au ajuns la acorduri pe mai multe teme, în special Siria, fără a da detalii, la finalul summit-ului care a avut loc în capitala finlandeză. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel