Refacerea stocurilor, prioritară pentru NATO: Stoltenberg anunță că se vor cheltui 2,4 miliarde de euro pentru producția de munițe

Muniție pentru Ucraina / US Army
Muniție pentru Ucraina / US Army

„Nu există apărare fără industrie”, așa cum corect remarca secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în vizită la Kiev.

NATO intenționează să crească producția de muniție pentru țările membre ale Alianței, care și-au transferat o parte semnificativă a armelor la Kiev.

Stoltenberg, a anunțat contracte-cadru de 2,4 miliarde de euro pentru producția de muniție – atât pentru refacerea stocurilor țărilor membre NATO, cât și pentru a putea susține în continuare Ucraina.

Declarațiile înaltului oficial al NATO au fost făcute în timpul unei conferințe de presă cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, la Kiev. Stoltenberg a reamintit că Alianța Nord-Atlantică a înțeles încă de anul trecut necesitatea reînnoirii stocurilor de muniție.

„Nu există apărare fără industrie. Pot confirma acum că NATO are contracte-cadru pentru producția de muniție de bază în valoare de 2,4 miliarde de euro. Dintre acestea, 1 miliard sunt contracte deja semnate. Acestea sunt muniții de artilerie de calibru 155 mm, arme antitanc, muniție pentru tancurile de luptă principale”.

Potrivit acestuia, forumul industriilor de apărare, care va avea loc mâine la Kiev, poate deveni o oportunitate suplimentară în contextul creșterii producției.

”Este nevoie de contracte ferme. Pentru că atunci investițiile vor merge și producția va fi ajustată", a mai spus Stoltenberg.

De asemenea, la nivelul UE, președinta Comisiei a declarat că UE își va îndeplini promisiunea de a furniza Ucrainei un milion de proiectile până în 2024.

"Construim industria, baza militaro-industrială. Acordăm multă atenție acestui lucru. Facem tot posibilul și muncim din greu pentru a finaliza sarcina", a spus von der Leyen, pentru Bloomberg.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel