Red Flag Alaska. Piloți din cinci țări au participat la cel mai amplu exercițiu de luptă aeriană - Video

Eduard Pascu / 04 iul 2019 / 13:20

Aproape 3.000 de soldați din forțele aeriene din SUA, Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud și Thailanda au participat la exercițiul Red Flag-Alaska 19-2.

Exercițiul de formare multinațională, care a durat două săptămâni, a fost menit să ofere experților militari scenarii realiste de luptă pentru piloți într-un mediu controlat, ceea ce le sporește supraviețuirea în misiunile de luptă actuale, a declarat Eric Fisher, coordonatorul exercițiului.

"Antrenamentul a reprezentat, de asemenea, o oportunitate pentru soldații aerului din țările partenere să îmbunătățească interoperabilitatea și să facă schimb de tactici, tehnici și proceduri", a continuat Fisher. Red Flag-Alaska a avut loc în artea de nord a oceanului Pacific aproape de Marea Bering pe o rază de 67.000 de mile pătrate.

Când a fost întrebat despre problemele anterioare legate de echipamentele de la complexul și alte facilități ale Forțelor Aeriene, capt. Kay Nissen, purtătorul de cuvânt al escadrilei 354 Alaska, a declarat că gama de antrenamente și scenariile de exercițiu au fost "suficient de provocatoare". 

"Există în continuare oportunități de îmbunătățire a capacităților gamei de formare pentru a asigura participanților să primească cea mai realistă experiență de luptă ca să se pregătească pentru operațiunile viitoare", a continuat aceasta. "Acesta este motivul pentru care escadrila 354 a stabilit ca prioritate să investească în complexul Pacific Range Alaska, pentru a include un nou detașament special desemnat, pentru a găsi acele oportunități de îmbunătățire, astfel încât războinicii să fie pregătiți pentru lupta de vârf".

Avioanele utilizate în exercițiu au inclus KC-135 Stratotankers, F-16 Fighting Falcons, Mitsubishi F-2, C-130 Hercules, UH-60 Black Hawks, HH-60 Pave Hawks, A-10 Thunderbolt IIs și drona MQ-9, a spus Fisher. Piloții au fost capabili să execute ordinul și au folosit 681.505 de proiectile de diferite tipuri, a declarat pilotul Isaac Johnson.

Vezi și: Germania și Franța, acord pentru rachete ușoare ghidate

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy