Red Flag Alaska. Piloți din cinci țări au participat la cel mai amplu exercițiu de luptă aeriană - Video

Eduard Pascu |
Data publicării:

Aproape 3.000 de soldați din forțele aeriene din SUA, Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud și Thailanda au participat la exercițiul Red Flag-Alaska 19-2.

Exercițiul de formare multinațională, care a durat două săptămâni, a fost menit să ofere experților militari scenarii realiste de luptă pentru piloți într-un mediu controlat, ceea ce le sporește supraviețuirea în misiunile de luptă actuale, a declarat Eric Fisher, coordonatorul exercițiului.

"Antrenamentul a reprezentat, de asemenea, o oportunitate pentru soldații aerului din țările partenere să îmbunătățească interoperabilitatea și să facă schimb de tactici, tehnici și proceduri", a continuat Fisher. Red Flag-Alaska a avut loc în artea de nord a oceanului Pacific aproape de Marea Bering pe o rază de 67.000 de mile pătrate.

Când a fost întrebat despre problemele anterioare legate de echipamentele de la complexul și alte facilități ale Forțelor Aeriene, capt. Kay Nissen, purtătorul de cuvânt al escadrilei 354 Alaska, a declarat că gama de antrenamente și scenariile de exercițiu au fost "suficient de provocatoare". 

"Există în continuare oportunități de îmbunătățire a capacităților gamei de formare pentru a asigura participanților să primească cea mai realistă experiență de luptă ca să se pregătească pentru operațiunile viitoare", a continuat aceasta. "Acesta este motivul pentru care escadrila 354 a stabilit ca prioritate să investească în complexul Pacific Range Alaska, pentru a include un nou detașament special desemnat, pentru a găsi acele oportunități de îmbunătățire, astfel încât războinicii să fie pregătiți pentru lupta de vârf".

Avioanele utilizate în exercițiu au inclus KC-135 Stratotankers, F-16 Fighting Falcons, Mitsubishi F-2, C-130 Hercules, UH-60 Black Hawks, HH-60 Pave Hawks, A-10 Thunderbolt IIs și drona MQ-9, a spus Fisher. Piloții au fost capabili să execute ordinul și au folosit 681.505 de proiectile de diferite tipuri, a declarat pilotul Isaac Johnson.

Vezi și: Germania și Franța, acord pentru rachete ușoare ghidate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel