Atacuri cibernetice. Adrian Liviu Ivan: România, poate răspunde la orice tip de ameninţare

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

România este un hub în ceea ceea ce priveşte contracararea ameninţărilor cibernetice, a declarat, joi, Adrian Liviu Ivan, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", în deschiderea conferinţei internaţionale "Intelligence in the Knowledge Society", organizată la Bucureşti de Serviciul Român de Informaţii.

Vorbind despre ameninţările din domeniu, Adrian Liviu Ivan a punctat că acestea "se schimbă de la o zi la alta": "Se schimbă, dacă vreţi, de la un sezon la altul şi ele devin din ce în ce mai rafinate şi mai greu de surprins şi de contracarat".

Adrian Liviu Ivan a apreciat abilităţile specialiştilor români în domeniu.

"Specialiştii noştri din Serviciul Român de Informaţii au - aşa cum s-a putut constata din activitatea domniilor lor - soluţii pentru a contracara atacurile cibernetice la adresa securităţii naţionale, iar România este considerată un hub în această zonă, un pol de cunoaştere şi de expertiză pentru a răspunde la orice tip de ameninţare cibernetică", a punctat el.

Adrian Liviu Ivan a vorbit, pe larg, despre evenimentul care se desfăşoară joi şi vineri.

"E o conferinţă care reuneşte specialişti în intelligence şi securitate de pe trei continente. Sunt foarte mulţi specialişti în spaţiul american, în spaţiul european. E un dialog, de fapt, între culturi, în zona aceasta de intelligence şi securitate", a adăugat rectorul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel