Rebelii sirieni, susținuți de Turcia, contraatacă: Operațiune împotriva trupelor lui Assad în Alep

Tudor Curtifan / 01 feb 2020 / 15:28

Rebelii sirieni susținuți de Turcia au atacat sâmbătă pozițiile deținute de forțele guvernamentale la nord-est de oraşul Alep, au declarat surse rebele și o organizaţie de monitorizare a războiului din Siria, potrivit Reuters, notează Mediafax.

Atacul s-a concentrat pe un teritoriu din apropierea orașului al-Bab, care este controlat de Turcia și aliații săi din forţele de opoziție siriene încă din 2017. Presa de stat siriană nu a menționat un nou atac. Surse rebele au spus că forțele turce nu au luat parte la atac.

Surse rebele au declarat că luptătorii lor au ocupat până acum trei sate. Observatorul sirian pentru drepturile omului, care monitorizează războiul, l-a descris ca fiind un atac violent "efectuat de facțiuni loiale Ankarei".


Contraatacul rebelilor vine după ce trupele lui Assad au înaintat rapid

 

Trupele guvernamentale siriene, susținute de forţele aeriene ruse, au făcut progrese rapide în Idlib în această săptămână, ocupând orașul Maarat al-Numan, care se află la aproximativ 100 km sud-vest de al-Bab.

Idlib și zona de la nord de Alep fac parte din ultimul teritoriu important deținut de rebelii din Siria, președintele Bashar al-Assad recuperând cea mai mare parte a teritoriului deținut de forţele inamice sprijinite de Rusia și Iran.

Cel mai recent avans al guvernului a declanșat un val nou de civili, sute de mii de persoane, care se îndreaptă spre frontiera cu Turcia. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că Turcia ar putea lansa o operațiune militară în Idlib, dacă nu se opresc atacurile.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy