Reacția Hamas după ce Israelul a emis un ordin de evacuare a 1 milion de palestinieni din Gaza. IDF pregătește invadarea Fâșiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Gruparea paramilitară islamistă Hamas a denunţat drept "propagandă" apelul armatei israeliene la evacuarea zonei de nord a Fâşiei Gaza, informează Agerpres, care citează DPA. Amintim că IDF (forțele de apărare israeliene) au emis un ordin de evacuare pentru 1 milion de palestinieni din nordul Fâșiei Gaza.

Civilii nu ar trebui să cadă în capcana "mesajelor de propagandă", a declarat gruparea islamistă, la putere în Fâşia Gaza.

Hamas este clasificat drept organizaţie teroristă de Israel, Uniunea Europeană şi SUA.

Surse de securitate din Gaza au declarat că rezidenţii trebuie împiedicaţi să plece din nordul teritoriului.

Martori au informat că mai mulţi locuitori au fost deja opriţi de Hamas şi li s-a ordonat să se întoarcă în nord, adăugând că panica este tot mai mare în zonă şi că nu există instrucţiuni clare.

Înainte de aceasta, armata israeliană le-a cerut tuturor civililor să părăsească Fâşia Gaza, în direcţia sud.

Potrivit datelor ONU, peste un milion de oameni sunt afectaţi. Observatorii sunt de părere că o ofensivă terestră israeliană în Fâşia Gaza este iminentă.

Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA) şi-a mutat birourile în sudul Fâşiei Gaza în urma apelului Israelului la evacuare.

"UNRWA şi-a relocat sediul centrul de operaţiuni plus personalul internaţional în sud, pentru a continua operaţiunile şi sprijinul acordat personalului său şi refugiaţilor palestinieni din Gaza", a anunţat agenţia ONU într-o postare pe social media.

"Cerem autorităţilor israeliene să protejeze toţi civilii în adăposturi ale UNRWA, inclusiv şcoli", adaugă agenţia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel