Războiul din Siria: Turcia a refuzat o hartă prezentată de ruși

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata turcă
Armata turcă

Convorbirile turco-ruse care au ca scop oprirea escaladării tensiunilor în nord-vestul Siriei între Ankara şi regimul de la Damasc, susţinut de Moscova, nu au adus nimic ''satisfăcător'' pentru moment, a declarat marţi preşedinţia turcă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Încă nu a fost obţinut niciun rezultat satisfăcător din negocieri", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, în cadrul unei conferinţe de presă la Ankara.

Declaraţiile survin într-un moment în care noi discuţii între oficiali turci şi ruşi s-au încheiat marţi la Moscova, după o primă serie de negocieri fără rezultat purtate în capitala turcă săptămâna trecută.

''Nu am acceptat un document şi o hartă care ne-au fost prezentate (de către ruşi)'', a subliniat Kalin, fără a da detalii suplimentare. Cu toate acestea, el a adăugat că discuţiile vor continua.

Situat în nord-vestul Siriei, Idleb, ultimul bastion al rebelilor şi jihadiştilor, a fost teatrul unei escaladări în ultimele săptămâni cu confruntări fără precedent între armata turcă şi forţele regimului Bashar al-Assad, susţinute de Moscova şi Teheran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel