Războiul din Siria, distrugeri de sute de miliarde de dolari

Cristina Alexandrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Războiul din Siria a provocat distrugeri de aproape 400 miliarde de dolari, estimează ONU.

Războiul care devastează Siria de peste şapte ani a provocat distrugeri estimate miercuri de ONU la aproape 400 miliarde de dolari (345 miliarde de euro), transmite AFP.

Estimarea a fost făcută publică la Beirut, cu ocazia unei întruniri a peste 50 de experţi sirieni şi internaţionali, reuniţi de Comisia Economică şi Socială a Naţiunilor Unite pentru Asia Occidentală (CESAO). Aceasta a estimat 'volumul distrugerilor' la peste 388 miliarde de dolari (334 miliarde de euro), cifră care nu include 'pierderile umane' - persoanele ucise sau pierderile de oameni calificaţi din cauza deplasărilor de populaţie.

Mai mult de jumătate din locuitorii Siriei s-au refugiat din ţară sau în interiorul ei în ultimii şapte ani, în timp ce conflictul a făcut peste 350.000 de morţi.

Un raport complet privind impactul celor şapte ani de război urmează să fie publicat în luna septembrie, a indicat CESAO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel