Războiul din Libia. Confruntările au reînceput după ce mareșalul Haftar a refuzat încetarea focului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Confruntările dintre forțele Guvernului de la Tripoli și Armata Națională Libiană (LNA), condusă de mareșalul Khalifa Haftar au rezibucnit. Haftar a refuzat să semneze acordul privind încetarea focului, negociat la Moscova.

Fayez Sarraj, şeful Guvernului din Tripoli recunoscut de Naţiunile Unite, şi Khalifa Haftar, liderul grupului insurgent Armata Naţională Libiană au discutat luni la Moscova pentru a discuta despre situația din Libia.

În acest context, un armistițiu propus de către președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan a intrat în vigoare pe 12 ianuarie, ca parte a unui set mai amplu de măsuri privind situația din Libia.

Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, al Sarraj și liderul Consiliului de Stat al Libiei, Khaled al-Mishri au semnat luni acordul de pace propus de Rusia și Turcia, în timp ce Haftar a refuzat să semneze documentul.

Între timp, site-ul libian de știri Al-Wasat, citat de Mediafax, informează, potrivit martorilor oculari, că zonele de sud ale capitalei Libiei, Tripoli, sunt afectate de noi confruntări armate între forțele guvernamentale și Armata Națională Libiană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel